Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Gillar ni avokado? Och matiga våfflor? Då är det här VERKLIGEN en rätt för er! Allergivänligt och veganskt.

4 våfflor

Du behöver:

våfflorna

  • 2,5 dl mjöl (ex 1 dl majsmjöl, 1/2 dl rismjöl/hirsmjöl och 1 dl majsstärkelse men går bra att variera)
  • 2-3krm bakpulver
  • 2 krm xanthangummi
  • 2 krm örtsalt (eller 1 krm vardera av salt och lökpulver)
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl olja
  • 1,5 dl mixad/fint mosad avokado = ca 2 normalstora avokadon (går bra att både minska och öka mängden lite)
  • 1/2 kruka färsk mynta (valfritt)
  • olja till våffeljärnet

fetaoströran

  • 100g violifes falska feta, mosad med gaffel
  • 1/2 dl vegansk majo (går även bra att ta ett par msk vatten istället men detta ger förstås mindre smak)
  • 1/2 dl fint hackad rödlök
  • 1/2 dl fint hackad röd paprika
  • 1/2 dl fint hackad gurka
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Blanda samman alla torra ingredienser till våfflan
  2. Mixa/vispa samman alla våta ingredienser (inklusive myntan), jag tycker det blir bäst resultat med avokadon mixad helt slät
  3. Blanda dom torra med våta och rör till en smet
  4. Grädda i väl oljat våffeljärn
  5. Bara rör/mosa ihop ingredienserna till fetaoströran
  6. Servera våfflan med fetaoströra, grönsallad och valfri annan topping