![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/01/23F60E09-13F8-4EA5-BE33-8048917763DB.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/01/23F60E09-13F8-4EA5-BE33-8048917763DB.jpeg?resize=697%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Gillar ni avokado? Och matiga våfflor? Då är det här VERKLIGEN en rätt för er! Allergivänligt och veganskt.
4 våfflor
Du behöver:
våfflorna
- 2,5 dl mjöl (ex 1 dl majsmjöl, 1/2 dl rismjöl/hirsmjöl och 1 dl majsstärkelse men går bra att variera)
- 2-3krm bakpulver
- 2 krm xanthangummi
- 2 krm örtsalt (eller 1 krm vardera av salt och lökpulver)
- 2 dl vatten
- 1/2 dl olja
- 1,5 dl mixad/fint mosad avokado = ca 2 normalstora avokadon (går bra att både minska och öka mängden lite)
- 1/2 kruka färsk mynta (valfritt)
- olja till våffeljärnet
fetaoströran
- 100g violifes falska feta, mosad med gaffel
- 1/2 dl vegansk majo (går även bra att ta ett par msk vatten istället men detta ger förstås mindre smak)
- 1/2 dl fint hackad rödlök
- 1/2 dl fint hackad röd paprika
- 1/2 dl fint hackad gurka
- svartpeppar
- 1 msk olivolja
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/01/0112DF4B-7F14-4707-8116-5EE596CD7BA2.jpeg?resize=655%2C1024&ssl=1)
Gör så här:
- Blanda samman alla torra ingredienser till våfflan
- Mixa/vispa samman alla våta ingredienser (inklusive myntan), jag tycker det blir bäst resultat med avokadon mixad helt slät
- Blanda dom torra med våta och rör till en smet
- Grädda i väl oljat våffeljärn
- Bara rör/mosa ihop ingredienserna till fetaoströran
- Servera våfflan med fetaoströra, grönsallad och valfri annan topping
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/01/30133BBA-CDBA-4B0C-A788-0F7556661520.jpeg?resize=1024%2C768&ssl=1)