Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja bl.a
Nu tål inte vår son banan men dottern gör det. I princip allt som sonen inte tål har vi valt att utesluta helt ur hushållet men det finns ett fåtal undantag (sådant som han klarar av att ha i sin omgivning, sådant som kontaminerar med minimal risk) och banan är just en sådan ingrediens. Så idag när storebror är i skolan får lillasyster passa på att äta upp dom snart övermogna bananerna till lunch tillsammans med mamma.
Du behöver:
- 2bananer
- 1dl majsmjöl
- 0,5dl majsstärkelse
- 1,5dl vätska (risdryck, kokosmjölk eller vatten exempelvis)
- 1tsk bakpulver
- 1tsk vaniljsocker alternativt 1-2krm vaniljpulver (jag föredrar vaniljpulver för sockerfri variant)
- en nypa salt
- 1msk smält mjölkfritt margarin
Gör så här:
- Mixa eller mosa bananen fint
- Blanda alla torra ingredienser för sig
- Blanda bananen och vätskan för sig
- Rör samman våta och torra ingredienser
- Vispa
- Stek på medelhög (EJ HET) värme tills gyllenbruna (mer som plättar/amerikanska pannkakor)