bananpannkaka

Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja bl.a

Nu tål inte vår son banan men dottern gör det. I princip allt som sonen inte tål har vi valt att utesluta helt ur hushållet men det finns ett fåtal undantag (sådant som han klarar av att ha i sin omgivning, sådant som kontaminerar med minimal risk) och banan är just en sådan ingrediens. Så idag när storebror är i skolan får lillasyster passa på att äta upp dom snart övermogna bananerna till lunch tillsammans med mamma.

Du behöver:

  • 2bananer
  • 1dl majsmjöl
  • 0,5dl majsstärkelse
  • 1,5dl vätska (risdryck, kokosmjölk eller vatten exempelvis)
  • 1tsk bakpulver
  • 1tsk vaniljsocker alternativt 1-2krm vaniljpulver (jag föredrar vaniljpulver för sockerfri variant)
  • en nypa salt
  • 1msk smält mjölkfritt margarin

Gör så här:

  1. Mixa eller mosa bananen fint
  2. Blanda alla torra ingredienser för sig
  3. Blanda bananen och vätskan för sig
  4. Rör samman våta och torra ingredienser
  5. Vispa
  6. Stek på medelhög (EJ HET) värme tills gyllenbruna (mer som plättar/amerikanska pannkakor)