Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.
Gör flera rätter åt gången. Utifrån en bas. Frys in i portionsstorlekar (muffinsformar exempelvis)
Med en grönsaksbas, 2 olika proteinkällor och 2 olika kolhydratkällor kan man snabbt och samtidigt komponera för 4 helt olika rätter med olika smaksättningar
Här 4st
- Sätt på 4 plattor
- kastruller på 3 av dom
- Koka förslagsvis ris i en och glutenfri pasta i en (eller sötpotatis, potatis etc)
- EN grönsaksblandning (förslagsvis riven zucchini, riven morot och hackad purjolök) kokar i den tredje kastrullen
- Stekpanna på fjärde plattan. Dela upp pannan i 2, stek ex. färs på ena halva av stekpanna och hackad kyckling på andra, i bara olja.
- Ta fram 4 skålar
- Nu delar du kycklingen i 2 och färsen i 2 (totalt fyra skålar)
- Fördela grönsakerna över dom 4 skålarna
- Fördela pasta i en av vardera med olika protein (kyckling och färs)
- och riset i dom andra 2
- Krydda nu alla olika
Ex.
Blandade ner
- rosmarin och hackad gul lök i en färsröra (med pasta)
- tomatpuré o kokosmjölk samt lite vitlökspulver, paprika, lökpulver i den andra (blir såsen) (med ris)
- I ena kycklinghacket kryddade jag med riven ingefära och lite citronmeliss samt hällde på kokosmjölk (med ris)
- i andra riven citron, kokosmjölk, citronsaft, gräslök (med pasta)
Stekte varje maträtt en snabbis i pannan för att förena smaker.
Mixade.
Klart! 4 rätter på 15min