Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.

Gör flera rätter åt gången. Utifrån en bas. Frys in i portionsstorlekar (muffinsformar exempelvis)

Med en grönsaksbas, 2 olika proteinkällor och 2 olika kolhydratkällor kan man snabbt och samtidigt komponera för 4 helt olika rätter med olika smaksättningar

Här 4st

  1. Sätt på 4 plattor
  2. kastruller på 3 av dom
  3. Koka förslagsvis ris i en och glutenfri pasta i en (eller sötpotatis, potatis etc)
  4. EN grönsaksblandning (förslagsvis riven zucchini, riven morot och hackad purjolök) kokar i den tredje kastrullen
  5. Stekpanna på fjärde plattan. Dela upp pannan i 2, stek ex. färs på ena halva av stekpanna och hackad kyckling på andra, i bara olja.
  6. Ta fram 4 skålar
  7. Nu delar du kycklingen i 2 och färsen i 2 (totalt fyra skålar)
  8. Fördela grönsakerna över dom 4 skålarna
  9. Fördela pasta i en av vardera med olika protein (kyckling och färs)
  10. och riset i dom andra 2
  11. Krydda nu alla olika

Ex.

Blandade ner

  1. rosmarin och hackad gul lök i en färsröra (med pasta)
  2. tomatpuré o kokosmjölk samt lite vitlökspulver, paprika, lökpulver i den andra (blir såsen) (med ris)
  1. I ena kycklinghacket kryddade jag med riven ingefära och lite citronmeliss samt hällde på kokosmjölk (med ris)
  2. i andra riven citron, kokosmjölk, citronsaft, gräslök (med pasta)

Stekte varje maträtt en snabbis i pannan för att förena smaker.

Mixade.

Klart! 4 rätter på 15min