snittar

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja

Här är en lite  annorlunda idé. Kanske inget nytt för er men verkligen inget jag tänkt på förut. Idén kommer först i slutet men OM vi börjar så här… Själv har jag haft väldigt svårt att få barnen att äta förrätter, ofta serverar jag därför deras huvudrätt i samband med att dom vuxna äter förrätt. Det är som att det som man är van att äta som förrätt inte fallit iaf min familjs barn i smaken. MEN plötsligt kom jag på, dom gillar ju alla mackor så… Här blev det lite barnvänliga snittar till nyårsmenyn.

Mini-mackor i olika former helt enkelt.

Varvade lätt rostat allergivänligt ljust och mörkt bröd med mjölkfritt margarin och allergivänligt pålägg (skinka i olika smaker bl.a.) och grönsaker (lätt kokta morötter som jag hyvlat på längden och spenat bl.a.) samt smaksättning med ex. pesto och ketchup (bara för att barnen brukar äta det). Barnen fick själva vara med och göra sin förrätt. Lekande lätt helt enkelt. Förberedde snittarna flera timmar i förväg och plastade in tallriken.

Väl vid middagen åt barnen förrätten med god aptit och var mycket nöjda. Dessutom tyckte även vi vuxna att det smakade riktigt gott. ÄNTLIGEN en förrätt som dom minsta uppskattar =)

Här kommer nu idén. Det som slog mig nu… ALLA NI ALLERGIFÖRÄLDRAR som måste laga allt från grunden och VET att det finns ovanligt få ”snabba” lösningar till mat (ingen hämtmat någonsin exempelvis). NI (och många andra föräldrar) vet vad stressigt det kan bli när man kommer hem sent på dagen med hungriga barn och middagen behövde stå på bordet helst för 10minuter sedan. JA… här kom jag på det (iaf för vår del). Förrätt! Här ska jag börja servera just dessa mini-mackor till förrätt. Antingen slänger man ihop dom snabbt innan middagen eller så har man helt enkelt förberett dom på morgonen innan man går till jobbet/skola/dagis exempelvis (ex. av frukostrester). Frukt och grönsaker innan middagen har aldrig funkat här, barnen äter sig helt enkelt mätta på det och så skippar dom middagen. Men ingen blir väl mätt på en mini-macka!? 😉 Annars kan det vara lite  variation iaf =)