

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk.
En riktig Disney-paj. Spröd botten, mängder av fyllning och ett krispigt lock. Magiskt gott.

Du behöver:
Botten
- 100 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
- 0,75 dl socker
- 3 dl mjölblandning (ex. 2 dl majsmjöl och 1 dl majsstärkelse
- 3 krm xanthangummi
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 8-10 dl valfria bär, ex blåbär, hallon, jordgubbar, körsbär eller blandade bär.
- 1/2 dl socker, lite mer eller mindre beroende på val av bär.
- 1/2 dl majsstärkelse (reder fyllningen och gör den stabil)
Lock
- 75g mjölkfritt margarin
- 1,5 dl mjölblandning (ex. 1 dl majsmjöl och 1/2 dl majsstärkelse)
- 1 nypa salt
- 1msk florsocker
- 1/2 tsk xanthangummi (går att utesluta)
- Olja eller valfri växtdryck att pensla locket med
- någon matsked socker att strö på

Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda samman ingredienserna till degen till locket, arbeta samman, plasta in och kyl.
- Gör nu botten-degen. Bara blanda ihop ingredienserna till en kladdig deg. Tryck ut degen i en ugnsfast form (använd välmjölade händer om det kladdar för mycket).
- Rör samman alla ingredienser till fyllningen och fyll i skalet.
- Ta ut degen för locket, kavla ut på bakplåtspapper med plastfolie gärna mellan kavel och deg
- Ta bort foliet, med hjälp av bakplåtspapperet vänd över degen över pajformen, ta bort papperet och nyp ihop kanterna.
- Använd eventuell överbliven deg för dekorationer.
- Skär några lufthål med vass kniv.
- Pensla med olja eller växtdryck, strö på socker för krisp.
- Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
- Låt svalna en aning. Servera.
