Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Jag tycker sedan tidigare att jag har ett vinnande recept på panering. Har tidigare panerat just kycklingbröstfiléer som jag antingen delat för att få riktigt tunna skivor altertrnativt bankat ut. Nu har jag dock kommit på ett betydligt bättre recept och fortfarande väldigt enkelt även om något mer tidskrävande (men SÅ värt det). Schnitzeln går även att smaksätta för att nå en imitation av panerad fisk (för den som inte tål fisk -som vi)

Du behöver:

  • 500g kycklingfärs (eller kalkon, högst troligt funkar även fläsk)
  • 1 msk  kallt vatten
  • 1 msk klibbrismjöl (eller annat stärkelserikt mjöl)
  • salt (gärna örtsalt)
  • peppar
  • lökpulver
  • olja för stekning
  • panering enligt recept HÄR

För fisk-kryddning

  • dill
  • Mixade/mortlade noriblad

Gör så här:

  1. Blanda samman kycklingfärsen med kryddning
  2. Rör ner vatten och mjöl och rör ihop till en kletig massa
  3. Nu ska du göra schnitzlarna, detta gör du med hjälp av plastfolie och frysen
  4. Ta en bit plastfolie, klicka ut kycklingfärs av önskad mängd till 1 schnitzel mitt på foliebiten
  5. Vik plastfoliet över färsen och platta till med händerna tills den blir riktigt tunn (så tunn som du önskar)
  6. Fortsätt med resten av färsen
  7. Lägg dom tillplattade färsfoliena i frysen på plant underlag-låt frysa, ca. 1 h
  8. Förbered frityrsmeten och panering samt mjöl enligt paneringsreceptet i länken
  9. Ta  ut färsplattorna
  10. En efter en, vänd i fint mjöl, pensla med frityrsmet och vänd i valfri panering (krossade cornflakes är min favorit)
  11. Lägg eventuellt tillbaka in i frysen och förvara där om dom inte ska tillagas genast (går ju att förbereda och förvara i frysen)
  12. Stek sen i  olja i panna på medelhög värme tills krispig och gyllenbrun yta
  13. KLART!