bovetegröt

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Personligen tycker jag att bovete är en bra ersättning för havregryn i både bak och matlagning men även i gröt

DOCK tycker inte alla om den lite starkare beska smak som bovete kan ha.

Antingen kokar man då bovetegröt med cirka

  • 1dl boveteflingor
  • 2,5 dl vatten/annan vätska
  • 1nypa salt

eller så lyxar man till det med lite torkad frukt, bär och kryddning

Min favorit är:

  • boveteflingor
  • kokosflingor
  • russin
  • torkade tranbär
  • solrosfrön
  • krossade linfrön
  • vaniljpulver
  • mald kanel
  1. Blandar efter smak och tycke och vad som finns tillgängligt
  2. Tillsätter vatten. Kokar upp. Tar bara några minuter.
  3. Serverar med sylt/färska bär och risdryck
  4. Lingonsylt passar utmärkt!