Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Tunna, krispiga bovetenachos.

Du behöver:

  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt (gärna örtsalt)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl vatten
  • flingsalt att toppa med

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader med en plåt inne i mitten av ugnen
  2. Blanda samman mjöl, salt och bakpulver
  3. Tillsätt olja och vatten och rör till en smet
  4. Bred ut smeten RIKTIGT tunt på bakplåtspappersklädd plåt, jag menar RIKTIGT tunt -typ 1-2mm
  5. Toppa med flingsalt
  6. Dra över bakplåtspapperet till den förvärmda plåten i ugnen och grädda i 5 minuter
  7. Ta ut och skåra ut nachos med vass kniv
  8. Fortsätt sen grädda igen ca 20-25 minuter (var observant så du inte bränner)
  9. Ta ut och låt kallna på plåten
  10. Bryt isär nachosen
  11. Klart