Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Tunna, krispiga bovetenachos.
Du behöver:
- 2 dl bovetemjöl
- 1 msk olja
- 1/2 tsk salt (gärna örtsalt)
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 dl vatten
- flingsalt att toppa med
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader med en plåt inne i mitten av ugnen
- Blanda samman mjöl, salt och bakpulver
- Tillsätt olja och vatten och rör till en smet
- Bred ut smeten RIKTIGT tunt på bakplåtspappersklädd plåt, jag menar RIKTIGT tunt -typ 1-2mm
- Toppa med flingsalt
- Dra över bakplåtspapperet till den förvärmda plåten i ugnen och grädda i 5 minuter
- Ta ut och skåra ut nachos med vass kniv
- Fortsätt sen grädda igen ca 20-25 minuter (var observant så du inte bränner)
- Ta ut och låt kallna på plåten
- Bryt isär nachosen
- Klart