Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Plättar gjorda på bovete som enda mjölsorten. Underbart lätt att laga  och godast så här med smak av äppelpaj, går dock även att göra utan äpple.

Du behöver:

  • 2 dl bovetemjöl (du kan förstås byta mjölsort men kan eventuellt behövs tillsätta aningens xanthan eller fiberhusk beroende av mjölet)
  • 3 dl vatten
  • 1 dl äppelmos eller äppelpuré (eller päron) alternativt ytterligare 0,5 dl vätska
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker eller vaniljessens (eller vaniljpulver)
  • 1 nypa salt
  • 1/2-1 tsk kanel eller skippa
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Blanda samman alla torra ingredienser för sig och alla våta för sig
  2. Blanda samman våta och torra och vispa till homogen smet
  3. Stek plättar i olja i het panna, 2 msk smet är lagom mycket för en plätt
  4. Servera gärna med karamelliserade äpplen enligt recept HÄR