Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Hemma hos oss äter vi nuförtiden väldiga mängder broccoli. Vi kokar alltid broccoli själva för absolut bästa resultat rent smakmässigt. Stammen som ofta lätt hamnar i soporna innehåller också en hel del nyttigheter som också kan tas tillvara. Både närings-smart och klimat-smart att låta bli att kasta. Stammen kan skivas eller tärnas, kokas eller stekas. Här kommer dock en av mina favoriter bland tips att ta tillvara på stammen. Enkla och goda broccoli- eller blomkålspuckar. Ät som snacks eller som vegetariskt alternativ till köttbullar/mini-biffar. Du kan förstås själv justera kryddningen.
- Finriv broccoli- eller blomkålsstammen
- För varje deciliter finriven stam som du får ut blandar du i även 1 msk finriven lök och 1 krm pressad vitlök och 1 msk valfritt mjöl (exempel: 2 stammar ger ca 2,5-3 dl färdigrivet resultat, då blandar man i 3 msk riven lök, 3 krm pressad vitlök och 3 msk mjöl -ex majs, bovete, ris eller hirs)
- Salta och peppra
- Forma små matskedsstora puckar
- Stek i oljad panna