Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk.
Du kan förstås byta ut broccoli eller bara komplettera med skinka, bacon, purjo, paprika etc i fyllningen om så önskas. Du kan även använda detta som fyllning i ett pajskal för broccolipaj.
Du behöver:
- 1 dl kokosmjölk (ren asiatisk och tillsatsfri) eller vatten
- 2 dl vatten
- 1 dl majsmjöl
- 1 dl majsstärkelse
- 1 msk socker (går att utesluta)
- 250-300 broccoli, jag använder färsk bukett och kokar själv
- 1 liten gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- Olja för stekning
- 2 krm svavelsalt
- 2 msk b-jäst
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl olja
- 4 krm fiberhusk
- 3 krm xanthan
- 2 krm örtsalt
- 1/2 krm svartpeppar
- valfritt med riven vego-ost för topping
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Börja med att dela broccolin i små buketter och koka bara några minuter, precis som det börjar mjukna men inte tills helt mjukt -sila
- Finhacka och stek löken i olja tills glansig
- Blanda kokosmjölk, vatten, mjöler, xanthan, fiberhusk, bakpulver, b-jäst, socker, svavelsalt, salt, peppar och olja och vispa samman till en smet.
- Rör ner broccoli och lök (och andra eventuella tillägg) i smeten
- Olja en ugnsfast form och fyll med smeten
- Toppa eventuellt med vego-ost (valfritt)
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 mimuter