Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja
Supersnabb och enkelt pastarätt som vi kallar för campingpasta just p.g.a. dom extremt stora variationsmöjligheterna och det faktum att oerhört få ingredienser behövs och att rätten lätt tillagas även i spritkök. Standard under våra sommarsemestrar. Våra barn äter den oftast med ketchup, men med salsa och/eller vitlökssås (förslagsvis ur kikärtsmayon för enkel variant) är också himla gott. Enkelt och gott både för barn och vuxna.
Du behöver:
- Valfri pasta av glutenfri sort (makaroner favoriten här), OBS! se innehållet!
- Färs (funkar även med finstrimlad kyckling eller skinkbitar)
- Lökpulver
- Örtsalt
- Tomatpuré (valfritt)
- Honung (valfritt)
- Bara aningens vinäger för lite syra
- Olja för stekning
- Valfri grönsak med kort tillagningstid eller utan behov av tillagning (majskorn, frysta ärtor, fryst broccoli, paprika etc)
Gör så här:
- Koka pastan
- Stek färsen i olja
- Krydda med salt och lökpulver
- Tillsätt någon msk tomatpuré per 400-500g färs och lika mycket honung (går att utesluta)
- Smaka av med lite lite vinäger
- Blanda samman pasta med färsröran och tillsätt valfri grönsak
- Klart!