Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Du behöver:
- 1/2 dl Nescafé frystorkat kaffepulver (jag använder koffeinfritt)
- 1/2 dl vatten
- 1/2 dl socker
- 2 msk kakaopulver
- 2 dl kokosgrädde (Garants lila)
- 2 dl kokosmjölk (Garants rosa) -inte kokosDRYCK
- 1 tsk vaniljessens
- en nypa salt (framhäver chokladen)
Gör så här:
- Samtliga ingredienser ska vara likvärdig temperatur, så inte kokos ur kylen exempelvis -kör rumstemperatur
- Vattnet kan dock vara kallt, men inte isvatten.
- Vispa samman kaffe, vatten och socker tills du får ett fast skum (tar enbart ett par minuter med hushållsassistent men längre med elvisp)
- Blanda samman kokosmjölk, kokosgrädde och vanilj i skål för sig
- Vispa i kakaopulvret med kokosen, tillsätt saltet
- Vänd ner kokosen till kaffeskummet
- Kör i glassmaskin alternativt frys i kylen men vispa då runt ungefär var 15-20:e minut under dom första timmarna för att få in mer luft i glassen
- Om du tänkt förvara glassen i frysen än längre tid kan du med fördel forma kulor och lägga i matlådor medan glassen är mjuk
- Ta sen ut ca 20 minuter innan servering för perfekt mjuk glass
Tips! Tål ni glukossirap kan även det tillsättas för mjukare glass