Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Du behöver:

  • 1/2 dl Nescafé frystorkat kaffepulver (jag använder koffeinfritt)
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 dl kokosgrädde (Garants lila)
  • 2 dl kokosmjölk (Garants rosa) -inte kokosDRYCK
  • 1 tsk vaniljessens
  • en nypa salt (framhäver chokladen)

Gör så här:

  1. Samtliga ingredienser ska vara likvärdig temperatur, så inte kokos ur kylen exempelvis -kör rumstemperatur
  2. Vattnet kan dock vara kallt, men inte isvatten.
  3. Vispa samman kaffe, vatten och socker tills du får ett fast skum (tar enbart ett par minuter med hushållsassistent men längre med elvisp)
  4. Blanda samman kokosmjölk, kokosgrädde och vanilj i skål för sig
  5. Vispa i kakaopulvret med kokosen, tillsätt saltet
  6. Vänd ner kokosen till kaffeskummet
  7. Kör i glassmaskin alternativt frys i kylen men vispa då runt ungefär var 15-20:e minut under dom första timmarna för att få in mer luft i glassen
  8. Om du tänkt förvara glassen i frysen än längre tid kan du med fördel forma kulor och lägga i matlådor medan glassen är mjuk
  9. Ta sen ut ca 20 minuter innan servering för perfekt mjuk glass

Tips! Tål ni glukossirap kan även det tillsättas för mjukare glass