Utan mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.
Det här är min icke-allergiska systerdotters favoritmat. Så hur ska jag kunna stå emot och servera henne detta när hon kommer på besök?! 😉 <3
Du behöver:
- Kycklingfilé
- Panering enligt mitt recept ”bästa paneringen” HÄR
- Ris eller annat tillbehör
- DIP: Sötsur sås enligt mitt recept HÄR MEN
-minska ner vinägern till 1/2dl
-och sockret till 1/2dl
-samt tillsätt currypulver (ett par kryddmått) efter eget tycke men OBS! se innehåll (ex. bockhornsklöver är sojasläkting)
-red av
- mango/tomat-salsa (se recept på rå salsa här) -jga använde coktailtomater, tinad mango från frysdisken, hackad basilika, olja, vinäger och kryddning)
Gör så här:
- Förbered fritysmeten, låt svälla
- Krossa cornflakes
- Skär upp kycklingen i småbitar
- Gör såsen, ställ för att kallna (i iskallt vattenbad OM brådska)
- Koka upp riset
- Panera kycklingen enligt instruktioner i paneringsreceptet -vänd i mjöl (lägg förslagsvis alla småbitar i en fryspåse och häll på med mjöl, skaka för att täcka alla), doppa i frityrsmet och vänd i krossade cornflakes
- Hetta upp oljan
- Fritera
- När riset och kycklingbitarna är klara är maten färdig