nuggets

Utan mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.

Det här är min icke-allergiska systerdotters favoritmat. Så hur ska jag kunna stå emot och servera henne detta när hon kommer på besök?! 😉 <3

Du behöver:

  • Kycklingfilé
  • Panering enligt mitt recept “bästa paneringen” HÄR
  • Ris eller annat tillbehör
  • DIP: Sötsur sås enligt mitt recept HÄR MEN

-minska ner vinägern till 1/2dl

-och sockret till 1/2dl

-samt tillsätt currypulver (ett par kryddmått) efter eget tycke men OBS! se innehåll (ex. bockhornsklöver är sojasläkting)

-red av

  • mango/tomat-salsa (se recept på rå salsa här) -jga använde coktailtomater, tinad mango från frysdisken, hackad basilika, olja, vinäger och kryddning)

nuggets2

Gör så här:

  1. Förbered fritysmeten, låt svälla
  2. Krossa cornflakes
  3. Skär upp kycklingen i småbitar
  4. Gör såsen, ställ för att kallna (i iskallt vattenbad OM brådska)
  5. Koka upp riset
  6. Panera kycklingen enligt instruktioner i paneringsreceptet -vänd i mjöl (lägg förslagsvis alla småbitar i en fryspåse och häll på med mjöl, skaka för att täcka alla), doppa i frityrsmet och vänd i krossade cornflakes
  7. Hetta upp oljan
  8. Fritera
  9. När riset och kycklingbitarna är klara är maten färdig