Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. VEGANSKT
ca. 24 kakor
Du behöver:
- 125 g mjölkfritt margarin
- 1 dl socker
- 1 dl farinsocker eller muscovadosocker UTAN stärkelse
- 1 msk lönnsirap
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 0,75 dl kokosmjölk eller annan växtdryck
- 4 dl mjölblandning (ex. 1 dl vardera av majsmjöl, rismjöl, majsstärkelse och klibbrismjöl)
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/3 tsk xanthangummi
- 50-100 g hackad mjölkfri choklad
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader
- Arbeta samman degen helst med slev eller degblandare, inte med händerna (degen ska inte värmas av kroppsvärmen)
- Blanda samman margarin, socker och farinsocker till en jämn smet
- Tillsätt lönnsirap, vaniljsocker, salt och kokosmjölk och rör samman
- Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt till dom blöta
- Rör sist i chokladen
- Sleva upp degklumpar om ca. 1 msk i storlek och lägg på bakplåtspappersklädd plåt
- Ta upp varje degklump och rulla som hastigast till en någorlunda jämn boll (inte så petigt)
- Grädda mitt i ugnen i i ca. 10 minuter (+- någon minut beroende på hur välgräddade kakor som önskas, sega eller krispiga)
- Ta ut och låt svalna på plåten
- Klart