Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

ca. 24 st kakor

Du behöver:

  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker eller muscovadosocker UTAN stärkelse
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kokosmjölk eller annan växtdryck
  • 4 dl mjölblandning (ex. 1 dl vardera av majsmjöl, rismjöl, majsstärkelse och klibbrismjöl)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/3 tsk xanthangummi
  • 3 rågade msk kakaopulver
  • 1 rejäl näve mini-marshmallows (OBS! se innehållet)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Arbeta samman degen helst med slev eller degblandare, inte med händerna (degen ska inte värmas av kroppsvärmen)
  3. Blanda samman margarin, socker och farinsocker till en jämn smet
  4. Tillsätt lönnsirap, vaniljsocker, salt och kokosmjölk och rör samman
  5. Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt till dom blöta
  6. Tillsätt sist marshmallowsen
  7. Sleva upp degklumpar om ca. 1 msk i storlek och lägg på bakplåtspappersklädd plåt
  8. Ta upp varje degklump och rulla som hastigast till en någorlunda jämn boll (inte så petigt)
  9. Grädda mitt i ugnen i i ca. 10 minuter (+- någon minut beroende på hur välgräddade kakor som önskas, sega eller krispiga)
  10. Ta ut och låt svalna på plåten
  11. Klart