Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och mandel bl.a.
Räcker till ca 10-12 normalstora
Förvånansvärt enkla att göra. Lyckades själv modifiera ett helt vanligt recept på första försöket nu. Våga prova!
Ingredienser:
Botten:
- 50g solrosfrön (går säkerligen att byta ut mot mer kokos eller möjligen mot andra frön)
- 50g kokosflakes
- 100g florsocker
- 3msk vatten/kokosmjölk
- 4msk majsstärkelse
- 1/2tsk bakpulver
- 1/2tsk xanthangummi
- 2krm mandelarom
Fyllning:
- 100g florsocker
- 100g mjölkfritt margarin
- 3msk kakao
Topping:
- 150g mjölkfri choklad
Gör så här:
Botten:
- Mixa samman solrosfrön och kokosflakes med hjälp av vattnet i en blender
- Tillsätt florsockret till botten och majsstärkelsen lite i taget
- Mixa tills fin krämig och seg konsistens (påminner om mandelmassa)
- Tillsätt sist xanthangummit, bakpulvret och mandelaromen och mixa återigen
- Klicka ut 10-12st på bakplåtspapper med hjälp av av inoljade skedar, bre ut till runda cirklar med höjd på kanske 5-7mm
- Grädda i 175grader i TOTALT ca 12minuter (blir lätt gyllenbruna på ytan och reser sig)
- Genom halva gräddningen kan man platta till bottnarna OM dom har rest sig för mycket (ska ändå inte vara för höga)
- Låt svalna när klara
Fyllning:
- Vispa alla ingredienser luftiga med elvisp
- Bre ovanpå de avsvalnade bottnarna med formen av en låg kon
- Ställ i kylen för att stelna en aning
Topping:
- Smält chokladen över vattenbad eller i mikro under omrörning (passa så att det inte bränns)
- Låt svalna
- Doppa biskvin med fyllningssidan (konen) i chokladen, håll med fingerspetsarna på bottnen så den förblir odoppad
LÅT BISKVIN STELNA I KYLEN. Förbered gärna 1dag i förväg