Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och  mandel bl.a.

biskvier

Räcker till ca 10-12 normalstora

Förvånansvärt enkla att göra. Lyckades själv modifiera ett helt vanligt recept på första försöket nu. Våga prova!

Ingredienser:

Botten:

  • 50g solrosfrön (går säkerligen att byta ut mot mer kokos eller möjligen mot andra frön)
  • 50g kokosflakes
  • 100g florsocker
  • 3msk vatten/kokosmjölk
  • 4msk majsstärkelse
  • 1/2tsk bakpulver
  • 1/2tsk xanthangummi
  • 2krm mandelarom

Fyllning:

  • 100g florsocker
  • 100g mjölkfritt margarin
  • 3msk kakao

Topping:

  • 150g mjölkfri choklad

Gör så här:

Botten:

  1. Mixa samman solrosfrön och kokosflakes med hjälp av vattnet i en blender
  2. Tillsätt florsockret till botten och majsstärkelsen lite i taget
  3. Mixa tills fin krämig och seg konsistens (påminner om mandelmassa)
  4. Tillsätt sist xanthangummit, bakpulvret och mandelaromen och mixa återigen
  5. Klicka ut 10-12st på bakplåtspapper med hjälp av av inoljade skedar, bre ut till runda cirklar med höjd på kanske 5-7mm
  6. Grädda i 175grader i TOTALT ca 12minuter (blir lätt gyllenbruna på ytan och reser sig)
  7. Genom halva gräddningen kan man platta till bottnarna OM dom har rest sig för mycket (ska ändå inte vara för höga)
  8. Låt svalna när klara

Fyllning:

  1. Vispa alla ingredienser luftiga med elvisp
  2. Bre ovanpå de avsvalnade bottnarna med formen av en låg kon
  3. Ställ i kylen för att stelna en aning

Topping:

  1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro under omrörning (passa så att det inte bränns)
  2. Låt svalna
  3. Doppa biskvin med fyllningssidan (konen) i chokladen, håll med fingerspetsarna på bottnen så den förblir odoppad

LÅT BISKVIN STELNA I KYLEN. Förbered gärna 1dag i förväg