Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och baljväxter bl.a.
Du behöver:
- 2,5-3dl kokokosmjölk (ta den vita stelnade delen i en fin kokosmjölk utan tillsatser)
- 3msk kakaopulver
- 1msk kokosolja
- 1-3tsk honung eller annan sötning (frivilligt)
- 1 nypa salt (perfekt till choklad)
Gör så här:
- Blanda allt i en kastrull och koka upp och smaka av med rätt mängd sötning
- Låt svalna helt
- OM du har tid kan du nu även låta denna stå i kylen över natten (stelnar till en hel del, nästan till chokladpudding)
- Nästa dag (eller genast om du inte kan vänta) vispar du samman smeten hårt med ballongvisp eller elvisp ELLER struntar helt i denna del (det blir väldigt bra ändå, bara mer isig OM du väljer att förvara glassen i frysen länge eller inte har tid att ta ut för att tina innan servering)
- Frys smeten antingen i glassmaskin (jag kör glassmaskin) eller i frysen där du vispar smeten lite lätt var 15:e minut dom första 1-2 timmarna
- Låt sen stå i frysen tills stelnad
- ÄT!
- Om du sparar glassen i frysen får du ta ut den en stund innan servering, kanske t.o.m upp till 10minuter innan
TIPS! OM du vill ha chokladrippel eller som jag: choklad/kaffe-rippel (chokladsås gjord på kaffe som del av vätskan) i glassen gör du chokladsås enligt recept HÄR (du kan även göra kolasås-rippel) och vänder ner i glassen precis innan du tänker sluta röra i den, så precis innan den ska stelna klart.