chokladglass1

Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och baljväxter bl.a.

Du behöver:

  • 2,5-3dl kokokosmjölk (ta den vita stelnade delen i en fin kokosmjölk utan tillsatser)
  • 3msk kakaopulver
  • 1msk kokosolja
  • 1-3tsk honung eller annan sötning (frivilligt)
  • 1 nypa salt (perfekt till choklad)

Gör så här:

  1. Blanda allt i en kastrull och koka upp och smaka av med rätt mängd sötning
  2. Låt svalna helt
  3. OM du har tid kan du nu även låta denna stå i kylen över natten (stelnar till en hel del, nästan till chokladpudding)
  4. Nästa dag (eller genast om du inte kan vänta) vispar du samman smeten hårt med ballongvisp eller elvisp ELLER struntar helt i denna del (det blir väldigt bra ändå, bara mer isig OM du väljer att förvara glassen i frysen länge eller inte har tid att ta ut för att tina innan servering)
  5. Frys smeten antingen i glassmaskin (jag kör glassmaskin) eller i frysen där du vispar smeten lite lätt var 15:e minut dom första 1-2 timmarna
  6. Låt sen stå i  frysen tills stelnad
  7. ÄT!
  8. Om du sparar glassen i frysen får du ta ut den en stund innan servering, kanske t.o.m upp till 10minuter innan

TIPS! OM du vill ha chokladrippel eller som jag: choklad/kaffe-rippel (chokladsås gjord på kaffe som del av vätskan) i glassen gör du chokladsås enligt recept HÄR (du kan även göra kolasås-rippel) och vänder ner i glassen precis innan du tänker sluta röra i den, så precis innan den ska stelna klart.