Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt!

Fortfarande på inspiration från Lindas bakskola men allergianpassad. Har du bara någon minut över och gillar choklad så är detta fikat för dig. Perfekt vid oväntat besök eller om du behöver fixa fika till någon enstaka person. Det finns även recept på kanelkaka i mikro på 1 minut. Här kommer chokladvarianten.

1 portion

Du behöver:

  • 1 msk kakao
  • 1 msk socker eller annan sötning (ex. Sirap eller honung men med det sistnämnda är det inte längre veganskt)
  • 1 msk majsmjöl eller annat likvärdigt mjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm fiberhusk
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 msk olja 
  • kakao eller florsocker att toppa med

Gör så här:

  1. Blanda samman alla torra ingredienser i en form av portionsstorlek
  2. Tillsätt våta ingredienser och blanda till en homogen smet
  3. Mikra på maxeffekt i 1 minut
  4. Ta ut (bränn dig inte på formen) och låt svalna någon minut
  5. Pudra över kakao eller florsocker, servera med ex glass eller valfri grädde + bär