![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/04/2DF835CC-13F5-4E8F-BE6C-C9FE8A2ECE23.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/04/2DF835CC-13F5-4E8F-BE6C-C9FE8A2ECE23.jpeg?resize=872%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
4 personer
Du behöver:
- 4 dl mjöl (ex 1,5 dl vardera av majsmjöl oxh hursmjök/rismjöl + 2 dl majsstärkelse)
- 2 msk kakaopulver
- 1/2 tsk xanthangummi eller det dubbla av fiberhusk
- 2 tsk vaniljsocker (eller vaniljpulver)
- 2,5 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 5 dl vätska, gärna 50/50 kokosmjölk/vatten eller annan valfri växtdryck
- 1/2 dl olja eller smält mjölkfritt margarin
- margarin/olja för stekning
Gör så här:
- Blanda samman alla torra ingredienser
- Tillsätt vätskorna och rör till en homogen smet
- Stek i oljad panna på medelhög temperatur på bägge sidor tills färdiggräddade
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/04/55BCC9AE-6889-441C-B794-91BC191373F7.jpeg?resize=877%2C1024&ssl=1)