Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Du behöver:
- 200g mjölkfritt margarin, jag använder Floras bredbara
- 2,5 dl socker
- 5 dl mjölblandning (ex. 2 dl majsmjöl, 1 dl rismjöl och 2 dl majsstärkelse)
- 1/2 tsk xanthan
- 1 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 1/2 krm salt (kan uteslutas men jag anser att choklad behöver salt )
- kokosmjölk att pensla med (går att byta ut) mot annan växtdryck exempelvis
- pärlsocker
Gör så här:
- Hetta upp ugnen till 200grader
- Blanda samman socker och margarin till en jämn smet
- Tillsätt mjöl, xanthan, salt och bakpulver och arbeta till en smidig deg
- Dela degen i 6 delar och rulla ut till plåtlånga längder, smidigast rullar du direkt på bakplåtspapper på en ugnsplåt (3 längder på 1 plåt -så totalt 2 plåtar kakor)
- Platta till längderna aningens, pensla med kokosmjölk och strö på pärlsocker
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
- Ta ut och skär längderna till kakor på diagonalen medan fortfarande varma
- Låt svalna