Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Perfekt till den som kan äta fisk/skaldjur. Passar dock även till mycket vegetariskt och till kyckling/kalkon.
Serveras idag med ris och kalkonpinnar (istället för fiskpinnar)
Du behöver:
- 2dl kokosmjölk (utan tillsatser)
- 1tsk äppelcidervinäger
- saft från 1 citron
- skal från 1-2citroner
- 1/2tsk lökpulver
- 2krm salt
- 1krm vitpeppar
- 1-2msk majsstärkelse
- 1-2msk vatten
- 1msk margarin
- 3msk hackad dill
Gör så här:
- Rör samman kokosmjölk, saft och skal från 1citron, vinäger, salt, lökpulver och vitpeppar.
- Koka upp. Smaka av för ev. mer kryddning.
- Blanda majsstärkelse med vatten och rör ner i såsen, låt koka upp för tjockare konsistens. OBS! Här väljer man hur tjock man vill att såsen ska vara. Man kan därför hälla i hälften av redningen i taget. Jag föredrar oftast denna såsen lite tunnare och då har jag enbart i 1msk stärkelse och vatten.
- Ta av från plattan
- Rör sist ner margarinet under vispning
- Nu kan du antingen ha i dillen och smaka av med mer citronskal (om så önskas) samt ev. annan kryddning och då servera VARM alternativt kyla ner och ha i mer citronskal, dillen och kryddning när den kallnat och då servera KALL.
Tips! Tål man majonnäs kan man även blanda i någon matsked av detta i slutet. Kom ihåg att det faktiskt även finns äggfri majonnäs, samt mjölkfri, för er som vill.