citron och dillsås

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Perfekt till den som kan äta fisk/skaldjur. Passar dock även till mycket vegetariskt och till kyckling/kalkon.

Serveras idag med ris och kalkonpinnar (istället för fiskpinnar)

Du behöver:

  • 2dl kokosmjölk (utan tillsatser)
  • 1tsk äppelcidervinäger
  • saft från 1 citron
  • skal från 1-2citroner
  • 1/2tsk lökpulver
  • 2krm salt
  • 1krm vitpeppar
  • 1-2msk majsstärkelse
  • 1-2msk vatten
  • 1msk margarin
  • 3msk hackad dill

Gör så här:

  1. Rör samman kokosmjölk, saft och skal från 1citron, vinäger, salt, lökpulver och vitpeppar.
  2. Koka upp. Smaka av för ev. mer kryddning.
  3. Blanda majsstärkelse med vatten och rör ner i såsen, låt koka upp för tjockare konsistens. OBS! Här väljer man hur tjock man vill att såsen ska vara. Man kan därför hälla i hälften av redningen i taget. Jag föredrar oftast denna såsen lite tunnare och då har jag enbart i 1msk stärkelse och vatten.
  4. Ta av från plattan
  5. Rör sist ner margarinet under vispning
  6. Nu kan du antingen ha i dillen och smaka av med mer citronskal (om så önskas) samt ev. annan kryddning och då servera VARM alternativt kyla ner och ha i mer citronskal, dillen och kryddning när den kallnat och då servera KALL.

Tips! Tål man majonnäs kan man även blanda i någon matsked av detta i slutet. Kom ihåg att det faktiskt även finns äggfri majonnäs, samt mjölkfri, för er som vill.