Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk.
En saftig och ljus kaka med frisk smak av citrus. Du kan även blanda i lite mörka vallmofrön om du vill, det är en härlig kombination ?
Du behöver:
- 5 dl mjölblandning (ex 1,5 dl vardera av majsmjöl och hirs-/rismjöl + 2 dl majsstärkelse)
- 1 tsk xanthangummi
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 krm bikarbonat
- saft och skal från 2 citroner -välj eko (saften bör bli ca 1/2 dl)
- 2 tsk vaniljessens
- 1 nypa salt
- 2,5 dl socker
- 1/2 dl olja (jag tycker personligen att en fin olivolja passar fint här, annars en neutral ljus olja)
- 2 dl kokosmjölk
- 1 dl vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda samman alla torra ingredienser för sig och alla våta för sig
- Blanda ihop samtliga ingredienser
- Häll upp i en bakplåtspappersklädd (alternativt smörad och bröad -ex. med olja och polenta – form)
- Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter
- Ta ut och låt svalna en aning
- Vält sedan ur formen och låt svalna helt innan du skär upp
- Toppa eventuellt med siktat florsocker vid servering