
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk. 
En saftig och ljus kaka med frisk smak av citrus. Du kan även blanda i lite mörka vallmofrön om du vill, det är en härlig kombination ?
Du behöver:
- 5 dl mjölblandning (ex 1,5 dl vardera av majsmjöl och hirs-/rismjöl + 2 dl majsstärkelse)
 - 1 tsk xanthangummi
 - 1,5 tsk bakpulver
 - 2 krm bikarbonat
 - saft och skal från 2 citroner -välj eko (saften bör bli ca 1/2 dl)
 - 2 tsk vaniljessens
 - 1 nypa salt
 - 2,5 dl socker
 - 1/2 dl olja (jag tycker personligen att en fin olivolja passar fint här, annars en neutral ljus olja)
 - 2 dl kokosmjölk
 - 1 dl vatten
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
 - Blanda samman alla torra ingredienser för sig och alla våta för sig
 - Blanda ihop samtliga ingredienser
 - Häll upp i en bakplåtspappersklädd (alternativt smörad och bröad -ex. med olja och polenta – form)
 - Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter
 - Ta ut och låt svalna en aning
 - Vält sedan ur formen och låt svalna helt innan du skär upp
 - Toppa eventuellt med siktat florsocker vid servering
 
