Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Kladdkakor, kladdkakor, kladdkakor. Här kommer en riktigt fräsch variant för dom som tål och gillar citrus i dessert som jag gör.
Du behöver:
- 75 g mjölkfritt margarin
- 2,5 dl socker
- 1 dl kokosmjölk
- saft från 1/2 stor citron
- skal från 2 stora citroner
- 3 dl mjölblandning (ex 1 dl vardera av majsmjöl, klibbrismjöl och majsstärkelse)
- 3 krm xanthangummi
- 2 krm bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- något att smöra och brös en form med (ex. olja och polenta)
Gör så här:
- Smält margarinet i kastrull
- Ta av från plattan
- Rör i socker, vaniljsocker, kokosmjölk, citronsaft och citronskal
- Blanda samman alla torra ingredienser för sig och vänd sen ner i den våra blandningen
- Fyll smeten i en smörad och bröad form
- Grädda mitt i ugnen i 150-175 grader i ca 30-40 minuter
- Servera med glass, grädde och sylt/bär