Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En väldigt fräsch kycklingrätt. Kan tveklöst anta att kyckling skulle passa utmärkt att byta ut mot lax eller torsk också.
4-6 portioner
Du behöver:
- 4-6 kycklingbröstfiléer (eller torsk/lax)
- salt (gärna örtsalt)
- svartpeppar
- olja för stekning
- 1 stor citron (eko)
- 1 kruka färsk timjan
- 3 msk mjölkfritt margarin (jag använder Flora)
- 4 msk valfritt mjöl för redning (jag använder här bovetemjöl som passar allas allergier i vårt hem men du kan ta klibbrismjöl eller hirsmjöl alternativt majsstärkelse/potatismjöl exempelvis men då kan du eventuellt få lov att ta mindre och reda av i slutet istället)
- 4 dl vatten
- 1/2 tsk nymald vitpeppar
- 1 dl majonnäs enligt recept för McSara-dip HÄR, jag gjorde min på bovetebas eller någon vegansk köpe-variant.
Gör så här:
- Krydda kycklingen med salt och svartpeppar samt klipp över timjan, använd ungefär halva krukan
- Stek kycklingen enbart för yta i en het oljad panna, ta ut för att vila (ska inte vara färdigtillagad)
- Smält margarinet i pannan
- Vispa ner mjölet
- TIllsätt vatten, peppar, skal från hela citronen och saft från 1/3
- Låt koka upp under omrörning så att såsen reder sig
- Smaka av med salt, 2-3 krm brukar passa
- Lägg i majonnäsen, rör om och lägg tillbaka kycklingen, sänk temperaturen och låt småputtra tills kycklingen är genomstekt, tar ca 5-10 minuter beroende av storlek på bitarna
- Toppa med testen av timjan samt skivor av citron vid servering