Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En väldigt fräsch kycklingrätt. Kan tveklöst anta att kyckling skulle passa utmärkt att byta ut mot lax eller torsk också.

4-6 portioner

Du behöver:

  • 4-6 kycklingbröstfiléer (eller torsk/lax)
  • salt (gärna örtsalt)
  • svartpeppar
  • olja för stekning
  • 1 stor citron (eko)
  • 1 kruka färsk timjan
  • 3 msk mjölkfritt margarin (jag använder Flora)
  • 4 msk valfritt mjöl för redning (jag använder här bovetemjöl som passar allas allergier i vårt hem men du kan ta klibbrismjöl eller hirsmjöl alternativt majsstärkelse/potatismjöl exempelvis men då kan du eventuellt få lov att ta mindre och reda av i slutet istället)
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk nymald vitpeppar
  • 1 dl majonnäs enligt recept för McSara-dip HÄR, jag gjorde min på bovetebas eller någon vegansk köpe-variant.

Gör så här:

  1. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar samt klipp över timjan, använd ungefär halva krukan
  2. Stek kycklingen enbart för yta i en het oljad panna, ta ut för att vila (ska inte vara färdigtillagad)
  3. Smält margarinet i pannan
  4. Vispa ner mjölet
  5. TIllsätt vatten, peppar, skal från hela citronen och saft från 1/3
  6. Låt koka upp under omrörning så att såsen reder sig
  7. Smaka av med salt, 2-3 krm brukar passa
  8. Lägg i majonnäsen, rör om och lägg tillbaka kycklingen, sänk temperaturen och låt småputtra tills kycklingen är genomstekt, tar ca 5-10 minuter beroende av storlek på bitarna
  9. Toppa med testen av timjan samt skivor av citron vid servering