Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Botten:

3dlmjölblandning (majsmjöl, rismjöl, majsstärkelse, klibbrismjöl, xantangummi) blandas med 100g iskallt tärnat margarin. Arbeta inte för mycket. När det blivit ”grynigt” ha i någon msk sirap och cirka en halv dl iskallt vatten. Rör till deg. Låt vila i kylen. Jag har nästan alltid förberedd deg i kylen då denna funkar till både mat- och efterrättspaj. Kavlar sen ut på bakplåtspapper, fyller en form o låter vila i kyl igen. Förgräddar i 200grader tills jag är nöjd med färgen.


Fyllning:

Kokade upp 4dl rismjölk, skal från 3citroner o saft från 2. Lät vila efter uppkok. Silade bort skal o kärnor. Tillsatte gul karamellfärg tills jag blev nöjd med färgen. Blandade sen 1dlsocker med 5msk majsstärkelse och rörde ner i vätskan. Lät koka upp under omrörning tills det blev en tjock och glansig kräm. Fegade ur o la också i ett uppblött gelatinblad vid det här laget (behövs kanske inte). Lät svalna. Fyllde förgräddade form och lät stelna.


Maräng:

3,5dl socker kokas upp med 1dl vatten tills sockret löst upp sig. Blandas sen med 4st uppblötta gelatinblad. Rörs om hårt med elvisp för att svalna och bli vit, seg smet. Jag tillsätter också några msk majsstärkelse för jag gillar lite sega maränger. När man ser att geggat är något sånär formbart kladdade jag ut det ovanpå citronfyllningen (går också att spritsa). Jag använde bara hälften (gjorde även vanliga maränger) men borde använt mer. Gräddade sen i 150grader med grillvärme tills det började bli lite färg.

Lät svalna. Klart!