Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Du behöver:

  • Ca 300 g avrunnen burkmajs (2 små burkar eller 1 stor)
  • 1 skalad och riven morot (jag finrev)
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 Färsk jalapeño alternativt spansk peppar/chili (beroende av tillgång) -färsk
  • 2,5 dl kokosmjölk (asiatisk ren tillsatsfri)
  • 2 dl vatten
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk socker (går att skippa)
  • 50g mjölkfritt margarin, jag använder Floras bredbara
  • 2 tsk b-jäst (går att skippa men bidrar till ostig smak)
  • 3 tsk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar
  • 1-2 msk hackad inlagd jalapeño (valfritt för lite mer smak)
  • 3 salladslökar
  • 1/2-1 dl mjölkfritt substitut för finriven parmesanost för topping, jag företar Green vies – en av få vi både tål och som vi tycker smakar gott

Gör så här:

  1. Blanda allt förutom majsen och salladslöken och den falska parmesanen i en kastrull.
    Vispa så att mjöler löser sig i vätskan.
  2. Tillsätt majsen och koka upp under omrörning, låt småputtra 5–10 minuter, rör om regelbundet, så att röran tar smak av chilin och tjocknar.
    Smaka av med salt och peppar, tänk på att salt lyfter smakerna
  3. Servera toppad med parmesanen, hackad salladslök och toppa eventuellt med mer chili