Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
6personer
Du behöver:
- 800g kycklingfilé
- 1 gul lök
- 2 dl kokosmjölk (slutresultatet smakar INTE kokos tack vare vinägern och senapen)
- 2-3 dl buljong (recept på hemmagjord hittar du HÄR eller använd valfri buljongtärning eller -pulver med vatten) -du kan även bara använda vatten, men då gärna pastavatten eller risvatten från uppkok och tillsammans med en hel del salt + ev. annan kryddning
- 2 msk senap
- 1 tsk vinäger (ex. äppelcidervinäger)
- 1/2 dl chilisås eller passerade tomater (går att utesluta)
- 2 msk torkad dragon
- 1 dl soltorkade tomater (skurna om stora)
- salt (gärna örtsalt)
- peppar
- 1 näve hackad färsk dragon eller gräslök till servering (om så önskas)
- Olja för stekning
Gör så här:
- Skär eventuellt upp kycklingen i valfri storlek (för snabbare tillagningstid och mer smak av såsen i varje bit)
- Krydda upp kycklingbitarna med salt, peppar och den torkade dragonen
- Hacka löken och fräs i olja i het panna tills den svettas (glansig) -häll av
- Fräs istället kycklingen i oljan bara lite lätt på vardera sida så att den blir lätt brynt (inte genomstekt)
- Blanda ner löken igen, häll på soltorkade tomater och buljongen
- Rör samman kokosmjölk, senap, vinäger och chilisås och häll också ovanpå kycklingen
- Låt småputtra 5-10minuter (beroende av storleken på kycklingbitarna)-tills kycklingen är genomstekt
- Smaka av med mer salt och peppar och ev. dragon
- Vid servering, toppa med hackade färska örter
- Servera till ris, pasta eller potatis för er som tål