dragon

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

6personer

Du behöver:

  • 800g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 dl kokosmjölk (slutresultatet smakar INTE kokos tack vare vinägern och senapen)
  • 2-3 dl buljong (recept på hemmagjord hittar du HÄR eller använd valfri buljongtärning eller -pulver med vatten) -du kan även bara använda vatten, men då gärna pastavatten eller risvatten från uppkok och tillsammans med en hel del salt + ev. annan kryddning
  • 2 msk senap
  • 1 tsk vinäger (ex. äppelcidervinäger)
  • 1/2 dl chilisås eller passerade tomater (går att utesluta)
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 dl soltorkade tomater (skurna om stora)
  • salt (gärna örtsalt)
  • peppar
  • 1 näve hackad färsk dragon eller gräslök till servering (om så önskas)
  • Olja för stekning

dragon2

Gör så här:

  1. Skär eventuellt upp kycklingen i valfri storlek (för snabbare tillagningstid och mer smak av såsen i varje bit)
  2. Krydda upp kycklingbitarna med salt, peppar och den torkade dragonen
  3. Hacka löken och fräs i olja i het panna tills den svettas (glansig) -häll av
  4. Fräs istället kycklingen i oljan bara lite lätt på vardera sida så att den blir lätt brynt (inte genomstekt)
  5. Blanda ner löken igen, häll på soltorkade tomater och buljongen
  6. Rör samman kokosmjölk, senap, vinäger och chilisås och häll också ovanpå kycklingen
  7. Låt småputtra 5-10minuter (beroende av storleken på kycklingbitarna)-tills kycklingen är genomstekt
  8. Smaka av med mer salt och peppar och ev. dragon
  9. Vid servering, toppa med hackade färska örter
  10. Servera till ris, pasta eller potatis för er som tål