Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

En lätt seg  chokladdoppad kola.

Du behöver:

  • 2 dl socker
  • 2 dl kokosmjölk (utan tillsatser)
  • 1/2 dl sirap
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk kakaopulver
  • ev. smaksättning med apelsinskal, pepparmintsolja, lakritpulver eller aromer (ex. päron eller banan)
  • 200 g mjölkfri choklad, köpt eller hemmagjord

Gör så här:

  1. Vispa ihop ingredienserna till kolan (socker, kakao, sirap och kokosmjölk) och värm upp i kastrull tills det börjar koka
  2. Sänk värmen och låt småputtra till ca 120-122 graders temp
  3. Ta av och häll upp i en bakplåtsklädd form, en brödform är bra i storleken
  4. Låt svalna och kyl/frys tills stelnat
  5. När kall och stelnad, skär med vass kniv 5 längder.
  6. Forma/rulla ev. till längden för att inte få kantiga bitar
  7. Kyl på nytt
  8. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro, rör om då och då och var försiktig så det inte bränns
  9. Ta ut och skär bitar, doppa bitarna i choklad och lägg på bakplåtspapper
  10. Kyl för att stelna
  11. Klart