Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
En lätt seg chokladdoppad kola.
Du behöver:
- 2 dl socker
- 2 dl kokosmjölk (utan tillsatser)
- 1/2 dl sirap
- 1 nypa salt
- 1 tsk kakaopulver
- ev. smaksättning med apelsinskal, pepparmintsolja, lakritpulver eller aromer (ex. päron eller banan)
- 200 g mjölkfri choklad, köpt eller hemmagjord
Gör så här:
- Vispa ihop ingredienserna till kolan (socker, kakao, sirap och kokosmjölk) och värm upp i kastrull tills det börjar koka
- Sänk värmen och låt småputtra till ca 120-122 graders temp
- Ta av och häll upp i en bakplåtsklädd form, en brödform är bra i storleken
- Låt svalna och kyl/frys tills stelnat
- När kall och stelnad, skär med vass kniv 5 längder.
- Forma/rulla ev. till längden för att inte få kantiga bitar
- Kyl på nytt
- Smält chokladen över vattenbad eller i mikro, rör om då och då och var försiktig så det inte bränns
- Ta ut och skär bitar, doppa bitarna i choklad och lägg på bakplåtspapper
- Kyl för att stelna
- Klart