![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/05/DC7678A9-C53E-4466-8C80-E3936A4FAA7E.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/05/DC7678A9-C53E-4466-8C80-E3936A4FAA7E-766x1024.jpeg?resize=766%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt. Utan ris, majs och bovete.
Här följer ett brödrecept på ingredienser som jag i regel inte använder men som jag ordnade fullständigt på förfrågan om specialanpassat bröd utifrån just dessa mjöler. Gör som frallor eller som limpa.
Du behöver:
- 50 g jäst
- 4 dl vatten
- 1/4 dl olja
- 1 tsk salt
- 5 tsk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk xanthangummi (obs. om xanthan inte funkar pga dess ursprung, byt mot ytterligare 3 tsk fiberhusk)
- 3 dl durramjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl amaramthmjöl
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/05/466273A1-21E2-49AE-9170-4846A5BA4C70.jpeg?resize=768%2C1024&ssl=1)
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke
- Tillsätt vätskan som du först värmt till fingervarm temperatur, rör ut jästen
- Tillsätt oljan
- Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt till vätskan
- Rör till homogen deg, gärna med degblandare eller degkrokar
- Lägg degen i en smörad och bröad eller bakplåtspappersklädd brödform eller i styckformar alternativt direkt på plåt och jäs EN gång, jäs ca 30 minuter
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 40-50 min för limpa, ca. 20-25 min för frallor
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/05/8F3C5D0A-1950-4F1A-9519-A4F789B4A75F.jpeg?resize=768%2C1024&ssl=1)