Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt. Utan ris, majs och bovete.

Här följer ett brödrecept på ingredienser som jag i regel inte använder men som jag ordnade fullständigt på förfrågan om specialanpassat bröd utifrån just dessa mjöler. Gör som frallor eller som limpa.

Du behöver:

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1/4 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 5 tsk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk xanthangummi (obs. om xanthan inte funkar pga dess ursprung, byt mot ytterligare 3 tsk fiberhusk)
  • 3 dl durramjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl amaramthmjöl

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke
  2. Tillsätt vätskan som du först värmt till fingervarm temperatur, rör ut jästen
  3. Tillsätt oljan
  4. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt till vätskan
  5. Rör till homogen deg, gärna med degblandare eller degkrokar
  6. Lägg degen i en smörad och bröad eller bakplåtspappersklädd brödform eller i styckformar alternativt direkt på plåt och jäs EN gång, jäs ca 30 minuter
  7. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 40-50 min för limpa, ca. 20-25 min för frallor