Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Dessutom veganskt.
Underbart smakrikt, passar både som förrätt och som huvudrätt. Lite ”finare” variant på tacos. Endivebåtarna är fyllda med fooled pork, het bönröra (går även att byta mot majs), grönsaker, ajvar-majo respektive majo och syrad rödlök bl.a.
Du behöver:
- envidesallad
- fooled pork enligt recept HÄR (pulled jackfruit)
het bönröra
- 1 tetra eller konserv svarta bönor, avrunnen
- 2 chilifrukter, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressad
- 1 lime, skal och saft
- 2 msk mjölkfritt margarin
- salt
- svartpeppar
- gurka, mycket fint hackad
- tomat, mycket fint hackad
- syrad rödlök enligt recept HÄR
- McSara-dip (majonnäs) enligt recept HÄR alternativt annan falsk majonnäs
- Ajvar relish
- Tabasco
Gör så här:
- Förbered fooled pirken först, allt. Annat går fort att göra
- Dela upp endivesalladen i båtar i lägg i kallt vatten för bättre krisp
- Gör majonnäsen, mixa en del av majonnäsen med ajvar reliabilitet 50/50 för ajvar-majo
- Syra rödlöken enligt receptet
- Koka upp ingredienserna till bönröran, salta och peppra
- Sila av båtarna
- Servera ingredienserna varvade på varandra i båtarna