Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Kladdkake-kakor på det mest enkla viset. Allergivänliga, veganska, margarinfria. Snabbt att fixa, inget onödigt kladd.
18 st
Du behöver:
- 1,75 dl mjöl (ex 1 dl majsmjöl och 0,75 dl ris-/hirsmjöl)
- 1,5 dl socker
- 1,25 dl kakao
- 2 nypor salt
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk xanthangummi
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 dl kokosmjölk (eller annan vätska)
- 1/2 dl neutral olja, ex. raps
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa samman eller sikta samman alla torra ingredienser
- Tillsätt dom våta och rör med slev/slickepott ihop till en kladdig deg
- Skopa ur 1 msk i taget av degen (med ett mått) och lägg ut på bakplåtsklädd ugnsplåt (glest)
- Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
- Ta ut och låt svalna
- ÄT!