![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/01/4B029276-3BB9-40D6-8416-C7FFF8119BD6.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/01/4B029276-3BB9-40D6-8416-C7FFF8119BD6.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Kladdkake-kakor på det mest enkla viset. Allergivänliga, veganska, margarinfria. Snabbt att fixa, inget onödigt kladd.
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/01/A92D9339-14F5-4750-B5D9-1FB20E23F347.jpeg?fit=676%2C510&ssl=1)
18 st
Du behöver:
- 1,75 dl mjöl (ex 1 dl majsmjöl och 0,75 dl ris-/hirsmjöl)
- 1,5 dl socker
- 1,25 dl kakao
- 2 nypor salt
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk xanthangummi
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 dl kokosmjölk (eller annan vätska)
- 1/2 dl neutral olja, ex. raps
![](https://i1.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/01/E73DE860-2102-478C-A393-14D6EAC8C695.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa samman eller sikta samman alla torra ingredienser
- Tillsätt dom våta och rör med slev/slickepott ihop till en kladdig deg
- Skopa ur 1 msk i taget av degen (med ett mått) och lägg ut på bakplåtsklädd ugnsplåt (glest)
- Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
- Ta ut och låt svalna
- ÄT!
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/01/2A20B90B-1727-4968-874A-DBB8071A998D.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)