Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Kladdkake-kakor på det mest enkla viset. Allergivänliga, veganska, margarinfria. Snabbt att fixa, inget onödigt kladd.

18 st

Du behöver:

  • 1,75 dl mjöl (ex 1 dl majsmjöl och 0,75 dl ris-/hirsmjöl)
  • 1,5 dl socker
  • 1,25 dl kakao
  • 2 nypor salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk xanthangummi
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 dl kokosmjölk (eller annan vätska)
  • 1/2 dl neutral olja, ex. raps

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa samman eller sikta samman alla torra ingredienser
  3. Tillsätt dom våta och rör med slev/slickepott ihop till en kladdig deg
  4. Skopa ur 1 msk i taget av degen (med ett mått) och lägg ut på bakplåtsklädd ugnsplåt (glest)
  5. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna
  7. ÄT!