Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja, nötter och mandel bl.a. Vegansk
Hur fin är den här liksom? Så enkel och så himla lyxig. Men gillar du inte apelsin i dessert ska du titta bort. Mandelsmaken är fullständigt falsk med aromer så passar utmärkt för nöt- och mandelallergiker också ?
Du behöver:
kakan
- 1 dl solrosfrön eller melonkärnor (alternativt kokosflingor)
- 1 dl kanderade apelsinskal (köpta eller hemmagjorda) -det är verkligen INTE svårt att göra egna
- 2 dl kokosmjölk eller annan valfri växtdryck
- 1 dl socker
- 1-2 krm bittermandelarom (smaka av smeten så du är nöjd med mängden smak)
- 3 krm bakpulver
- 3 krm fiberhusk
- 1 dl majsmjöl (eller annat likvärdigt mjöl)
- 1 dl majsstärkelse (eller annat likvärdigt mjöl/stärkelse)
chokladtryffel
- 100g mjölkfri choklad
- 1/2 kokosmjölk (eller annan växtdryck)
- 1 msk mjölkfritt margarin
- Valfri topping, ex strössel, guld-pulver, kanderade apelsinskal eller florsocker alternativt kakao
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Mixa samman frön, kokosmjölk och apelsinskalen till en lätt grynig smet
- Tillsätt socker och rör samman
- Sikta i torra ingredienser och blanda till en jämn smet
- Tillsätt aromen och smaka av tills du är nöjd med smaken
- Häll i en bakplåtspappersklädd (eller smörad och bröad) form
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter (blir gyllene i färgen)
- Ta ut och låt svalna helt
- Gör tryffeln. Hacka chokladen och lägg i en värmetålig skål
- Koka upp kokosmjölken med margarinet
- Häll över chokladen och låt stå någon minut så att chokladen börjar smälta, rör ihop till en len chokladkräm, när svalnad bred över kakan och dekorera
- Klart!