![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/02/9B1D344E-97AE-49CD-899E-F98DB3780E99-scaled.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/02/9B1D344E-97AE-49CD-899E-F98DB3780E99.jpeg?fit=676%2C901&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja samt även på önskemål fritt från fisk eller t.o.m. möjlighet att göras helt veganskt
Antingen väljer du tonfisk som i originalröran, eller konserverad kyckling (förslagsvis nobless chicken) ELLER så gör du röran vegansk med hjälp av pulled jackfruit/fooled pork vilket du finner recept på HÄR (men annan smaksättning). Du kokar jackfruiten enligt receptet men istället för att sen köra i ugnen med bbq-smaksättning kör du den istället i ugn eller stekpanna med örtsalt, olja och ev. lökpulver, mer milda smaker helt enkelt.
Du behöver:
- 2 dl valfritt konserverad kyckling, tonfisk eller jackfruit enligt recept ovan.
- 2 dl falsk majonnäs enligt recept HÄR (är det något i majo-receptet du inte tål så hojta till för den går att anpassa något så oerhört)
- 1/2 dl finhackad gul lök
- 1/2 dl finhackad stjälkselleri
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 msk fin olivolja
- 1 msk hackad persilja
- Salt
- Peppar
- olja för stekning
![](https://i1.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/02/84C1D44C-97D8-46C6-B609-2D52AE8BB87D.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
Gör så här:
- Stek selleri lätt glansig i olja
- Ta av och låt svalna
- Blanda vinäger och olivolja till din tonfisk/kyckling/jackfruit
- Tillsätt sen lök, selleri, persilja och majonnäs och rör samman till en smet
- Krydda rikligt med salt och peppar och smaka av
![](https://i1.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/02/942487F8-0289-4012-A69A-9DDE616FFF28.jpeg?fit=676%2C901&ssl=1)