Fritt från mjölk, ägg, gluten, mandel, nötter och soja bl.a.
En chokladnougat omgiven av en ljuvlig falsk mandelmassa/marsipan och doppad i choklad. En av mina favoriter men nu allergianpassad.
Du behöver:
Nougaten
- 3/4 dl mjölblandning av neutrala och fina mjöler (ex. 1/4 dl vardera av rismjöl, klibbrismjöl och majsstärkelse
- 0,5 dl florsocker (vi som inte kan använda vanligt florsocker p.g.a. innehåll av potatis blandar här stärkelsefritt florsocker med majsstärkelse)
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker.
- 1/4 dl kokosmjölk eller vatten
- 1 msk mjölkfritt margarin
- 0,5 dl socker
- 1,5 msk sirap
- Blanda samman mjölblandningen med kakao, vaniljsocker och florsocker
- Koka upp socker, sirap, margarin och kokosmjölk
- VISPA ihop våta och torra ingredienser för att få luftig nougat.
- Häll upp i bakplåtsklädd form för att svalna (blir ca 5×10 cm).
- 1 sats falsk marsipan enligt recept HÄR
- 200 gram smält mjölkfri choklad
Gör så här:
- Förbered nougaten och ställ i kylen för att kallna och stelna
- Förbered marsipanen och ställ i kylen
- När allting stelnat aningens skär du nougaten i kuber och rullar sen till små bollar
- Med mjölade händer tar du marsipan och formar till platta cirklar
- Rulla in nougaten i marsipan
- Rulla fina bollar
- Kyl
- Smält choklad över vattenbad eller i mikro med paus för omrörning
- Doppa kulorna i choklad
- Lägg på bakplåtspappersklädd yta
- Ställ i kylen för att stelna
- Klart