Fritt från mjölk, ägg, gluten, mandel, nötter och soja bl.a.

En chokladnougat omgiven av en ljuvlig falsk mandelmassa/marsipan och doppad i choklad. En av mina favoriter men nu allergianpassad.

Du behöver:

Nougaten

  • 3/4 dl mjölblandning av neutrala och fina mjöler (ex. 1/4 dl  vardera av rismjöl, klibbrismjöl och majsstärkelse
  • 0,5 dl florsocker (vi som inte kan använda vanligt florsocker p.g.a. innehåll av potatis blandar här stärkelsefritt florsocker med majsstärkelse)
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker.
  • 1/4 dl kokosmjölk eller vatten
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl socker
  • 1,5 msk sirap
  1. Blanda samman mjölblandningen med kakao, vaniljsocker och florsocker
  2. Koka upp socker, sirap, margarin och kokosmjölk
  3. VISPA ihop våta och torra ingredienser för att få luftig nougat.
  4. Häll upp i bakplåtsklädd form för att svalna (blir ca 5×10 cm).
  • 1 sats falsk marsipan enligt recept HÄR
  • 200 gram smält mjölkfri choklad

Gör så här:

  1. Förbered nougaten och ställ i kylen för att kallna och stelna
  2. Förbered marsipanen och ställ i kylen
  3. När allting stelnat aningens skär du nougaten i kuber och rullar sen till små bollar
  4. Med mjölade händer tar du marsipan och formar till platta cirklar
  5. Rulla in nougaten i marsipan
  6. Rulla fina bollar
  7. Kyl
  8. Smält choklad över vattenbad eller i mikro med paus för omrörning
  9. Doppa kulorna i choklad
  10. Lägg på bakplåtspappersklädd yta
  11. Ställ i kylen för att stelna
  12. Klart