Fritt den mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Alltså det här är bara så makalöst enkelt och så förbjudet gott så jag vet inte ens vad jag ska säga ???? Bara värm i kastrull, rör ihop och låt stelna. Ingen gräddning, inga ugnar.

Du behöver:

  • 2 dl tahini (sesampasta) eller solrosfrösmör (är enkelt att göra själv med rätt maskin -återkommer med mitt recept för jag verkar göra lite annorlunda än vissa andra) –obs! Kolla innehåll om du köper färdig. MEN tål du jordnötter så använd jordnötssmör ???
  • 1 dl honung (eller sirap)
  • 1 dl kokossocker (eller vanligt socker men kokossocker är helt klart godare)
  • 2 dl cornflakes (eller liknande, krossa lätt)
  • 1 dl kokosflingor
  • ett par nypor salt, gärna flingsalt
  • ca 150 g choklad (valfri sort, ljus, mörk eller smaksatt) -på bilden ser ni ett val av vita knappar från Lyckorus of Sweden
  • 2 msk kokosmjölk eller annan växtdryck
  • eventuellt bara ytterliga lite smält choklad, gärna annan färg för effekt -här är det ljusa knappar från Lyckorus of Sweden

Gör så här:

  1. Blanda tahini, honung och kokossocker i en kastrull och värm upp under omrörning. Passa så du inte bränner.
  2. När blandningen är varm, lägg i lätt krossade cornflakes, kokosflingor och saltet.
  3. Blanda samman och häll sedan i en bakplåtspappersklädd form på ca 25×25 cm i storlek, platt ut jämnt
  4. Sen gör man toppingen
  5. Smält chokladen över vattenbad (eller i mikro) under omrörning -passa så du inte bränner i mikro
  6. När chokladen smält, blanda i kokosmjölken
  7. Häll ut över kakan och bred ut
  8. Smält eventuellt bara lite av någon annan choklad och ringla över för effekt, man kan även toppa med flingsalt, torkade bär, kokos, rostade solrosfrön mm.
  9. Kyl tills stelnad
  10. Skär i rutor
  11. Ät!
Följarbild efter bakning