Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk.

Ni vet väl att den godaste kebabsåsen innehåller fanta? Det är känt sedan länge ? Här kommer en allergivänlig variant av ”klassikern”.

Du behöver:

  • 1,5 dl violife creamy spread, naturell
  • 1,5 dl vegansk majonnäs, använd McSara-dipen eller en vegansk köpe-majo
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 dl fanta (går att byta ut mot likvärdig läsk alternativt mot kolsyrat vatten och apelsinjuice/apelsinsaft) -obs att fanta innehåller gummi arabicum som tillhör baljväxtsläktet (E414), om ni inte tål det
  • 1 tsk salladskrydda, gärna en med citronsyra i (alternativt tillsätt lite syra i form av mjölksyra eller citronsaft)
  • 1 vitlöksklyfta
  • valfritt med 1/2-1 tsk sambal oelek eller några droppar tabasco för hetta
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Mixa samman alla ingredienser förutom salladskryddan
  2. Smaka av med peppar
  3. Tillsätt mer fanta om du vill ha såsen lösare
  4. Rör sist i salladskryddan
  5. Klart!