Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
3-4 personer
Du behöver:
Färsmedaljongerna
- 400-500g blandfärs
- 1 tsk örtsalt
- 1 krm svartpeppar
- 1 liten finhackad lök
- olja för stekning
Såsen
- 2 dl ajvar relish
- 2 dl kokosmjölk av ren/tillsatsfri sort, förslagsvis Garants rosa
- 1 krm svartpeppar
- några droppar tabasco efter smak, går att utesluta
Gör så här:
- Förbered valfritt tillbehör i form av ris, pasta eller potatis för resten av maten går snabbt att tillaga
- Börja med biffarna
- Fräs den finhackade löken i olja tills glansig
- Blanda snabbt samman färsen med kryddning och löken, rör inte om för mycket.
- Forma bollar i storlek om köttbullar av lite större variant och platta till
- Stek i olja i het panna, ta av för att vila
- Mixa samman samtliga ingredienser till såsen
- Servera biffar med tillbehör och såsen antingen kall eller varm.
- Lyxa eventuellt även till med lite vitlökssås/vitlöksmajo.
- Persilja passar utmärkt att toppa med