Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

3-4 personer

Du behöver:

Färsmedaljongerna

  • 400-500g blandfärs
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liten finhackad lök
  • olja för stekning

Såsen

  • 2 dl ajvar relish
  • 2 dl kokosmjölk av ren/tillsatsfri sort, förslagsvis Garants rosa
  • 1 krm svartpeppar
  • några droppar tabasco efter smak, går att utesluta

Gör så här:

  1. Förbered valfritt tillbehör i form av ris, pasta eller potatis för resten av maten går snabbt att tillaga
  2. Börja med biffarna
  3. Fräs den finhackade löken i olja tills glansig
  4. Blanda snabbt samman färsen med kryddning och löken, rör inte om för mycket.
  5. Forma bollar i storlek om köttbullar av lite större variant och platta till
  6. Stek i olja i het panna, ta av för att vila
  7. Mixa samman samtliga ingredienser till såsen
  8. Servera biffar med tillbehör och såsen antingen kall eller varm.
  9. Lyxa eventuellt även till med lite vitlökssås/vitlöksmajo.
  10. Persilja passar utmärkt att toppa med