![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/09/52C4F778-E8F8-47C5-9A26-68AE2A39A852.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/09/52C4F778-E8F8-47C5-9A26-68AE2A39A852.jpeg?fit=676%2C580&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
3-4 personer
Du behöver:
Färsmedaljongerna
- 400-500g blandfärs
- 1 tsk örtsalt
- 1 krm svartpeppar
- 1 liten finhackad lök
- olja för stekning
Såsen
- 2 dl ajvar relish
- 2 dl kokosmjölk av ren/tillsatsfri sort, förslagsvis Garants rosa
- 1 krm svartpeppar
- några droppar tabasco efter smak, går att utesluta
Gör så här:
- Förbered valfritt tillbehör i form av ris, pasta eller potatis för resten av maten går snabbt att tillaga
- Börja med biffarna
- Fräs den finhackade löken i olja tills glansig
- Blanda snabbt samman färsen med kryddning och löken, rör inte om för mycket.
- Forma bollar i storlek om köttbullar av lite större variant och platta till
- Stek i olja i het panna, ta av för att vila
- Mixa samman samtliga ingredienser till såsen
- Servera biffar med tillbehör och såsen antingen kall eller varm.
- Lyxa eventuellt även till med lite vitlökssås/vitlöksmajo.
- Persilja passar utmärkt att toppa med
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/09/0D8D94EE-88BF-42AD-B28D-323368AD04BD.jpeg?fit=676%2C502&ssl=1)